KRUK EL-HALEM

 “RAAF”

GEBOREN: 22-06-2018OUDERDIEREN: Emirka W Elhalem x Mój Zbój El-halem


EXTERIEUR BEOORDELING: Uitmuntend, Winner ’19, Nederlands Kampioen ‘21

GOŃCZY POLSKI

WILGA EL-HALEM

 “GIN”

GEBOREN: 22-04-2019
OUDERDIEREN:  Czarownica El-halem x Buran Zwierzyniecka Sfora


EXTERIEUR BEOORDELING: Uitmuntend, Nederlands Kampioen ‘22

De Gonczy Polski is een allrounder en veelzijdige Brak.

Ze hebben behoefte aan voldoende beweging en moet zowel lichamelijk als geestelijk worden beziggehouden. Zijn temperament is stabiel,zachtaardigen intelligent; hij is niet al te moeilijk te trainen, maar is soms impulsief.

Bijzonder is dat deze jachthond ook een uitstekende bewaker kan zijn. Een taak waarvoor hij in vroeger eeuwen al wordt gebruikt. De Gonczy is echter in alle opzichten een echte brak en daarvan getuigt ook zijn melodieuze blaf, in diverse toonhoogtes. De Gonzcy’s zijn ook goede wakers(zonder dat zij bijten)

Jagers karakteriseren deze hond soms als: ’doortastend, scherp, zelfs tijdens het jachtseizoen, maar tegelijkertijd een gevoelig huisdier.’

De Gonczy is een veelzijdige jacht- hond, vooral op de hazenjacht in het zuiden van Polen. Als waterliefhebber kan hij ook bij de jacht op waterwild worden gebruikt.

Opmerkelijk is zijn gevoel voor richting; een Gonczy kan zich heel goed orinteren en ook dat maakt hem tot een prima speurhond.

In Polen worden proeven, werktesten, veldwedstrijden, en dergelijke gehouden, waarbij de Gonczy een graag geziene gast is, en zijn de wilde zwijnen een graag geziene prooi.

 Niet-jagers vinden in hem ook een geschikte hond voor agility of flyball, of enig ander hondensport.


Meer informatie over dit ras? bel ons: 06-46087680 of 06-52364675